Worstjes uit Umbrië


download (18)
Dit gerecht is een voorbeeld van typisch Italiaans ‘comfort food’. Het is makkelijk te maken en bevat alles wat een volledige maaltijd nodig heeft.
Dit recept bevat verse venkel, aardappels, ui, knoflook en rode paprika. Het enige wat je moet doen is alles omscheppen met een scheut lekkere olijfolie en het in de oven schuiven. Prik de worstjes in met een vork, zodat het sap ervan zich vermengt met de groenten en alles een heerlijke smaak krijgt. Uiteraard kun je zelf variëren en gewoon de groenten gebruiken die je toevallig in huis hebt. Houd je van pittig, kies dan voor de pittige versie van deze worstjes en je kunt er ook nog een fijngesneden Spaanse peper aan toevoegen.

Ingrediënten:
4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes van 4 cm gesneden
2 venkelknollen, schoongemaakt en in stukken van 4 cm gesneden
2 middelgrote uien, schoongemaakt en in dikke partjes gesneden
2 rode paprika’s, ontdaan van zaadlijsten en gesneden in grote stukken
4 tot 5 teentjes knoflook, gepeld en platgeslagen met een mes
3 el olijfolie
eventueel; 2 rode Spaanse pepers, fijn gesneden
zout en versgemalen zwarte peper
1/2 bosje fijngehakte verse peterselie
citroenrasp van 2 citroenen
8 Italiaanse worstjes

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schep alle ingrediënten, behalve de worst, om in een ovenschaal of braadslede. Leg de worstjes er boven op en schuif de schaal in de oven. Na twintig minuten prik je de worstjes in met een vork en draai je ze om. Schep de groenten om of verschuif het een beetje, als dit nodig is om ze gelijkmatig bruin te krijgen. Laat de schaal nog ongeveer 25 minuten in de oven staan, tot de groenten lichtbruin en gaar zijn (prik met een vork om te kijken of ze zacht zijn) en de worstjes bruin.

Lekker met vers brood of rijst.