Tagliatelle met kip

Tagliatelle met kipfilet, noten en champignons is een snel en uniek Italiaanse gerecht. De combinatie van de gemengde noten en champignons maakt dit gerecht ontzettend lekker. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is 35 minuten.

tagliatelle-met-kipIngrediënten:
- 500 gram tagliatelle,
- 1 kipfilet,
- 1 ui
- 125 milliliter kookroom,
- 300 gram champignons
- 125 gram gemengde noten
- peper en zout
- tijm

Bereiding:
In kokend water de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking samen met wat olie en zout koken. Hierna afgieten en laten uitlekken.

Versnipper de ui en bak deze met een beetje tijm tot dat de ui glazig en zacht geworden is. Snij ondertussen de kipfilet is kleine blokjes en voeg het dan toe aan de glazige ui en roerbak het geheel tot dat de kipfilet mooi bruin geworden is.

Vervolgens de champignons in plakjes snijden en toevoegen aan de kipfilet. Bak het geheel nog even door tot dat de champignons zacht geworden zijn.

Het geheel op smaak brengen met wat peper en zout en daarna de kookroom toevoegen en nog even kort aan de kook brengen. Als laatste de noten toevoegen en nog eens 3 minuten de saus zachtjes laten doorpruttelen.

Neem vier borden en serveer de tagliatelle met de champignon noten saus en een frisse salade als bijgerecht.

Tips:
Wat ook lekker is om verschillende soorten champignons zoals kastanje champignons te gebruiken waardoor je ook een lekkere byte krijgt.