Rozemarijn en Knoflook Pizza

Je eigen pizza maken met slechts een minimale hoeveelheid aan ingredienten waarvan de smaak je echt zal verwonderen, dat is de reden waarom we dit recept vandaag online zetten. Omdat de pizza niet vol met groenten zit raad ik aan om deze te eten als tussendoortje of bijgerecht.

Ingredienten :
450 gram bloem, gezeefd
2 theelepels gedroogde gist
1 theelepel zout
310ml warm water
125ml extra vergine olijfolie
extra olijfolie
2 teentjes knoflook, geplet
1 eetlepel verse rosemarijn, fijngehakt

Bereiden :
Mix de bloem en gist in een grote kom. Roer het zout erdoor en maak vervolgens een putje in het midden. Voeg rustig aan het water toe samen met 1 eetlepel olie, waarbij je blijft roeren tot alles goed gemixt is. Gebruik je handen om het deeg samen te brengen in de kom.

Breng het bloem mengsel over na een licht bebloemde ondergrond en kneed dit voor 10 minuten of tot het deeg glad en elastisch is. Borstel een grote schone kom in met de extra olijfolie om deze in te vetten. Plaats het deeg in de kom. Bedek de kom en zet deze aan de kant voor een uurtje of tot deze in volume verdubbeld is.

In de tussentijd plaats je de knoflook, rozemarijn en de overgebleven olie in een kom. Roer alles goed door elkaar en breng vervolgens op smaak met zout en peper. Zet ook dit voor een uurtje aan de kant.

Laat de oven voorverwarmen op 220 graden. Verdeel het deeg in 6 porties. Roll 1 portie uit op een licht bebloemde ondergrond zodat je een 20cm grote schijf krijgt en herhaal dit met de overgebleven bloem porties.

Bak de het pizzadeeg in de oven tot de korst bruin en knapperig word, draai deze ook 1 keer om. Haal de pizza uit de oven en leg deze op een snijplank. Snij deze in de vorm dat je ze wilt hebben en besprenkel ze vervolgens met de rozemarijn mix. Serveer warm.