Ravioli met Zalm

Een heel bijzonder visgerecht met een milde zachte smaak. Het lijkt op lasagne maar er zit verschil in. Zeker wat de bereiding betreft. Voor de liefhebbers van vis, is dit recept uit de Italiaanse keuken een echte aanbeveling

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

ravioli-met-zalmIngrediënten:
- 300 gram zalm (moot)
- 100 gram roomboter
- 200 gram mascarpone
- 300 gram bloem
- 1 deciliter room
- 2 deciliter water
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje basilicum
- 3 eieren
- 2 tomaten
- olijfolie
- peper en zout

Bereiding:
Doordat het beslag van de ravioli moet rusten, wordt dit het eerst gemaakt. Het beste is om het in de ochtend te maken, om het later voor het diner verder te verwerken.

Neem twee ruime kommen. In de eerste kom het meel doen met een kuiltje in het midden. In de tweede kom eerst een scheutje olijfolie doen, voeg dan vervolgens 1 ei, 2 deciliter water en een theelepeltje zout toe. Klop met een garde tot het een vloeibaar geheel is.

Giet dit mengsel in de eerste kom, precies in het kuiltje. Nu goed mengen, tot de massa mooi glad is. Dek het af en zet het in de koelkast voor later.

De zalm in stukjes snijden en dit mengen met de mascarpone, 1 ei,en de gesneden basilicum. Strooi er wat peper en zout over. Laat dit even intrekken, onderwijl het ravioli deeg afmaken.

Stuif wat bloem op een keukenblad, en rol de ravioli uit. Maak twee vellen. Het onderste vel met geklutst ei instrijken, gebruik hiervoor een kwastje. Op dit vel kleine bergjes zalm leggen, met een afstand van ongeveer 5 centimeter.

Als alle zalm verdeeld is, de bovenlaag op het bodemvel leggen. Druk het goed aan daar waar geen vis ligt. Met een mes of een speciaal ravioliwiel de ravioli uitsnijden.

Wat ook heel goed gaat is een kartelschaar, dit geeft een apart leuk randje. Goed opletten dat de randjes gesloten blijven, desnoods nog wat aandrukken met een vork.

De ravioli kan gekookt worden. Kook water met een beetje zout in een ruime pan, en doe voorzichtig de ravioli’s er in. De kooktijd is kort, ongeveer 5 minuten.

De begeleidende saus wordt als laatste gemaakt. Doe de roomboter in de koekenpan en bak de tomaten, die ontveld en in stukjes zijn gesneden. Giet er de room bij, de fijngehakte peterselie, peper en zout.

De ravioli’s uit de pan halen met een schuimspaan, en deze voorzichtig in de saus leggen. Niet meer koken of bakken, maar gewoon 5 minuten laten staan.

Tips:
De ravioli direkt serveren, met nog een toefje peterselie voor de garnering. Heel lekker met een groene salade.