Piccata a la Milanesa

Het onderstaand recept is een van de bekendste Italiaanse kipgerechten met pasta, de Italiaanse naam is “Picatta a la Milanesa. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.

Piccata-a-la-MilanesaIngrediënten:
- 4 kipfilets
- 50 gram Roquefort
- 100 gram boter
- ½ deciliter witte wijn (droog)
- 1/8 liter slagroom
- 4 eieren
- 3 eetlepels tarwebloem
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
- 6 eetlepels slaolie
- 1 eetlepel crème fraiche
- 2 takjes peterselie
- peper en zout

Bereiding:
De kipfilets worden eerst gebakken en daarna verder afgemaakt in de oven. Te beginnen met het kruiden van de filets met peper en zout. Neem wat bloem en bestuif de filets daar mee.

In een ruime kom de 4 eieren, de overgebleven bloem en de 4 eetlepels Parmezaanse kaas doen. Klop dit tot een glad beslag. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Verhit ondertussen in een koekenpan de 6 eetlepels olie. Haal vervolgens de filets door het beslag, en bak ze direct in de olie.

Aan beide kanten bruin laten worden, haal ze uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier om het vet te laten absorberen.

Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de filets er op. Laat de filets ongeveer 15 minuten in de oven staan.

Ondertussen de saus bereiden. In een hoge pan de slagroom, crème fraiche en de wijn aan de kook brengen. Het moet inkoken, dus de pan niet afsluiten.

Als de saus voor ongeveer de helft ingekookt is, kan de pan van vuur genomen worden. Nu kleine stukjes boter, en de Roquefort(stukjes) er door roeren. Strooi als laatste wat fijn gehakte peterselie over de saus.

Tips:
Serveer de Piccata a la Milanesa spaghetti of risotto en doe de saus in een aparte sauskom.