Pasta, Tomaat en Olijven

De cherry tomaten koken net lang genoeg om hun sap af te staan aan het gerecht waardoor deze zich perfect mengen met de olijfolie met knoflook smaak zodat je een van de best smakende pasta sauzen krijgt. Als je kookt voor kinderen die olijven niet lekker vinden kun je de olijven opgooien nadat je op hebt geschept voor de kinderen.

pasta-tomaat-olijven

Ingredi├źnten (4 porties) :
zout en peper naar smaak
400 gram pasta
1/4 kopje olijfolie
2 teentjes knoflook, dun gesneden
300 gram cherry tomaten, gehalveerd
1 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel chilivlokken (optioneel)
1/4 kopje zwarte olijven (zonder pitten), fijn gesneden
1/4 kopje verse peterselie
1/4 kopje geraspte parmezaanse kaas, plus extra voor te serveren

Bereiden:
In een grote pan met gezouten kokend water kook je de pasta zoals vermeld staat op de verpakking tot deze al dente is, circa 12 minuten. Laat deze vervolgens afwateren.

In de tussentijd in een grote koekenpan, verhit je de olijfolie op een middelmatig vuurtje. Voeg de knoflook toe en kook al roerend tot deze een gouden kleur heeft, circa 1 minuut. Voeg de cherry tomaten, oregano, chilivlokken, 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper toe. Verlaag het vuur naar een lage stand en kook al roerend tot de sappen uit de tomaten komen, circa 3 minuten.

Voeg de penne, olijven, peterselie en 1/4 kopje parmezaan toe aan de koekenpan en gooi samen op om te mixen. Serveer met wat extra kaas als je dit lekker vind.