Pasta en kipfilet met feta gevuld

Pasta en kipfilet met feta gevuld is een heerlijke afwisseling van de pasta met tomatensaus. Simpel om te bereiden en kan gevarieerd worden met de pasta die je zelf lekker vindt.

pasta chicken filetIngrediënten:
- Een paar eetlepels olijfolie
- Zout
- Peper
- Paar blaadjes basilicum
- Paar blaadjes rucola sla
- 1 bouillonblok
- 1 zak pasta (zelf kiezen, bijvoorbeeld penne, farfalle, liguine)
- 4 kipfilet
- Beetje gedroogde basilicum
- 200 gram feta
- 10 zongedroogde tomaatjes (pot)

Bereiding:
Begin door de gedroogde basilicum, de tomaatjes, en de feta in een hak-/keukenmachine te doen en hiervan een smeuïge massa te maken. Als het niet gelijk een mooie dunne massa wordt dan is het mogelijk een beetje van de olie van de tomaatjes toe te voegen.

Snij de kipfilet zodat je er iets in kunt steken (een zakje maken). Deze opening vul met de feta mix die je net gemaakt hebt.

Gebruik een satéstokje/ tandenstoker om de kipfilet te ‘sluiten’.

Doe wat peper en zout over de kipfilet en bak deze aan beide kanten goed bruin. Denk bij elke kant aan ongeveer zes minuten. Nadat de kipfilet bruin is zet je het vuur op laag.

Nu maak je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, terwijl het water kookt voeg je een bouillontablet toe. Zodra de pasta beetgaar is giet je deze af.

Was de basilicum en rucola en snijd ze grof in stukken. Breng de pasta over in een schaal, hierdoor roer je de overgebleven feta.

Garneer de pasta met de rucola en basilicum.

Serveer de pasta en kipfilet samen, eet smakelijk!