Kalkoen met Kaas

Dit recept vanuit Italie, is heel apart door de combinatie van kalkoenvlees met kaas. Verschillende vleessoorten en gevogelte gaan goed samen met kaas. Het ligt ook aan de soort kaas die gebruikt wordt. In dit recept wordt de Gorgonzola gebruikt, een pikant gekruide kaas, die ook zijn naam ontleent aan de plaats Gorgonzola.

Het kalkoenvlees heeft een milde smaak, en door het gebruik van deze kaas krijgt het vlees een heel andere smaak. Pikant, kruidig en romig, het is in ieder geval verrukkelijk !

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

kalkoenbiefstukIngrediënten:
- 100 gram Gorgonzola
- 4 kalkoenbiefstukken
- 4 plakken ham (rauw)
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 300 milliliter melk
- 1 eetlepel peterselie (gehakt)
- 20 cherrytomaatjes
- cayennepeper
- zout

Bereiding:
Het vlees wordt in de oven gebakken. De oven alvast voorverwarmen op 180 graden C. De kalkoenbiefstukjes plat slaan met een vleeshamer, ze moeten ongeveer een ½ centimeter dik zijn.

Spreidt de ham uit, en leg op elke plak ham een biefstukje. Neem nu een stukje van de Gorgonzola , om en nabij een derde deel.

Verkruimel dit stukje, en leg op elk stukje vlees wat van de kaas. Strooi tot slot de fijngehakte peterselie er over.

De biefstukjes nu strak oprollen en met een prikkertje vastzetten, en op een bakplaat in de oven zetten. De baktijd is ongeveer 10 minuten.

Ondertussen de kaassaus maken. Het stukje boter smelten en de bloem er door roeren. Schenk nu beetje bij beetje de melk er bij. Goed blijven roeren en zachtjes op laten koken.

Zet het vuur laag en doe de resterende kaas bij de warme melk. Laat de kaas smelten, zonder de temperatuur te verhogen. Strooi er nog wat cayennepeper en eventueel wat zout over.

Tips:
Gebruik individuele borden en leg wat slabladen op elk bord. Garneer op de sla halve cherrytomaten en plakjes komkommer.

Serveer de kalkoenbiefstukjes direct uit de oven, leg ze op de aangeklede borden, en giet er nog wat kaassaus over.