Italiaanse pannenkoekjes (Panigazi)

Dit recept is voor gevulde pannenkoeken of flensjes en wordt als voorgerecht geserveerd. De Italiaanse naam is ‘Panigazi’. Dit recept is voor 6 personen en de bereidingstijd is 30 minuten.

PanigaziIngrediënten:
- 185 gram bloem
- 185 gram zachte sla(botersla)
- 150 gram cherry tomaatjes
- 180 gram pecorino
- 45 gram tomaten (zon gedroogde)
- 30 gram rucola
- 2.7 deciliter water
- 0.6 deciliter olijfolie
- 1.5 theelepel zout
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- snufje peper
- 12 plakjes Italiaanse vleeswaren

Bereiding:
Eerst het beslag maken. In een ruime kom het gezeefde meel en zout doen. Het water wordt er al roerend aan toegevoegd. Net zoals bij pannenkoeken, moet het beslag van de lepel lopen. Dus niet al te dik, en ook weer niet heel waterig.

De koekjes worden gebakken in een koekenpan die ingevet is met wat olijfolie. Het beste is een teflon koekenpan, dit voorkomt aanplakken en de pannenkoekjes kunnen makkelijker gekeerd worden. De pan verwarmen en wat beslag in de pan doen. Enkele eetlepels is voldoende.

Kantel de pan van de ene naar de andere kant zodat de hele bodem bedekt is met beslag. Laat de pannenkoek bruin bakken, keer hem om en laat ook deze kant mooi bruin worden.

Bak op deze manier al het beslag , en reken op twee pannenkoekjes per persoon. Houdt ze warm in een oven van 50 graden C.

Nu kan de vulling gemaakt worden. De vulling bestaat uit groenten, dus alles schoonmaken en snijden.

De pecorino wordt geraspt, niet al te fijn, de tomaten in dunne reepjes snijden, evenals de rucola. Dit goed met elkaar mengen. Deze vulling wordt op het warme pannenkoekje gesmeerd, en daarna opgerold.

Vul op deze wijze 6 panigazi’s, en vul de andere 6 met een plakje vleeswaren, die heel dun gesneden moeten zijn. Tot slot een dressing maken van olijfolie( ongeveer 6 eetlepels) en de balsamicoazijn (3 eetlepels), op smaak maken met wat peper en zout.

Tips:
Op individuele bordjes de botersla verdelen, en deze met de dressing besprenkelen. Leg op elk bordje een paar halve cherrytomaatjes langs de rand. Vervolgens de opgerolde groentepanigazi en de vleeswarenpanigzai op de sla leggen.