Gebraden konijn

Gebraden konijn wordt meestal gegeten bij speciale gelegenheden. Vooral de Kerst is wel de aangewezen gelegenheid om konijn te eten. Waarom dat zo is, is in het geheel niet duidelijk. Misschien traditie, of te veel werk om het te bereiden. Het tegendeel is waar, dit recept uit Italie laat zien dat een heerlijk gebraden konijn eenvoudig te bereiden is.

Aantal Personen: 4
Bereidingstijd: 90 minuten

gebraden-konijnIngrediënten:
- 1 konijn in stukken gesneden
- 1 teentje knoflook
- 2 uien
- ½ liter blik tomaten (ontveld)
- ½ liter wijn (wit, droog)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel laurierpoeder
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (gemengd)
- peper en zout

Bereiding:
Het konijnenvlees wordt gemarineerd. Dus als eerste de marinade maken. In een ruime kom, groot genoeg voor alle konijnendelen , als volgt te werk gaan; 1 eetlepel olijfolie met de ½ liter wijn en het citroensap rustig doorroeren.

Doe er de eetlepel Italiaanse kruiden bij, evenals het theelepeltje laurierpoeder, het gehakte teentje knoflook en stukjes ui, en als laatste wat gemalen peper. Doe het konijnenvlees in de marinade, dek het goed af en laat het een nachtje in de koelkast over staan.

De volgende dag het vlees braden. Het wordt aangebraden in een braadpan en daarna verder gebraden in de oven. Zet de oven vast aan op 175 graden C.

De konijnendelen uit de marinade halen, goed uit laten lekken, en eventueel nog wat droog deppen met een stukje keukenpapier. Verhit nu de 3 eetlepels olijfolie in de braadpan en braadt de stukken aan alle kanten bruin. Voeg de tomaten toe, en de gehakte ui.

Strooi nog wat peper en zout er over, en schenk voorzichtig het marinade-vocht er bij . Haal het konijn uit de braadpan en doe deze nu in een ovenschaal met de tomatensaus.
Zet de schaal in de oven en laat het vlees ongeveer 1 uur braden. Af en toe overscheppen met het vocht.

Tips:
Serveer het konijn direct uit de oven en bindt het vocht met maizena, giet de saus over het vlees.
Hele lekkere combinatie met een vers gekookte pasta, en een komkommersalade.