Garnalen, Tomaten en Basilicum Pasta

Een lekker Italiaans gerecht te maken met een klein aantal ingrediënten. Dit recept heeft een erg frisse smaak en zal zeker in de smaak vallen bij vis en schelpdieren liefhebbers.

linguine-tomaat-garnalen

Ingrediënten (4 porties) :
600 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
grove zout en gemalen peper
6 theelepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngemaakt
1 blikje tomaten in sap
100 gram cherry tomaten, doormidden gesneden
220 gram linguine pasta
1 kopje verse basilicum bladeren, in kleine stukjes gescheurd en een aantal bewaard voor als garnering

Bereiden:
Breng de garnalen op smaak met zout en peper. In een grote koekenpan verhit je 4 theelepels olie op een hoog vuurtje. Voeg de garnalen toe en kook deze al roerend voor 3 minuten. Breng deze over naar een kom en zet ze aan de kant.

Voor de saus: In dezelfde koekenpan voeg je de overgebleven 3 theelepels olie en knoflook toe. Kook op een middelmatig vuurtje tot het aroma goed vrij komt, circa 30 seconden. Voeg de geblikte tomaten en het sap toe samen met 2 kopjes water en breng het geheel aan de kook. Verlaag het vuur en laat de pan af en toe roerend sudderen tot de tomaten zacht en een sapperig zijn geworden, circa 15 minuten. Haal de saus van het vuur en roer de cherry tomaten erdoor.

In de tussentijd in een grote pan met gezout koken water kook je de pasta tot deze al dente is zoals vermeld staat op de verpakking. Laat de pasta afwateren en breng deze terug naar de pan. Voeg de tomatensaus, garnalen en basilicum toe. breng het geheel op smaak met zout en peper en doe het opgooien. Serveer direct en garneer met de basilicum bladeren indien je dit wenst.