Florentijnse kip

download (16)
Een heerlijk recept dat als je het een keer hebt uitgeprobeerd, al snel favoriet zal worden. Florentijnse kip is lekker met een zachte polenta of met aardappelpuree met knoflook. Je kunt variëren door een plakje prosciutto op de kip, onder de spinazie, te leggen.

Ingrediënten:
4 kipfilets
60 gram bloem
200 gram verse spinazie
6 el boter
2 el olijfolie
650 ml tomatensaus (kant en klaar of zelfgemaakt)
zout & versgemalen zwarte peper
4 plakken mozzarella

Bereiden:
Was de spinazie, laat het uitlekken en drogen en hak het grof. Doe de spinazie in een steelpan met 2 el boter en stoof het tot de spinazie zacht is. Haal van het vuur, bestrooi met zout en peper en houd apart.
Sla de kipfilets plat tot ze een dikte hebben van ongeveer 2 cm. Meng een beetje zout en peper door de bloem en haal de kipfilet door de bloem zodat het aan alle kanten met een dun laagje bedekt is.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de kipfilets tot ze aan beide zijden bruin is, ongeveer 4 minuten per kant. Haal de pan even van het vuur. Verdeel de spinazie over de vier kipfilets en dek het af met een plak mozzarella. Schenk de tomatensaus om de kipfilets heen, zorg dat er geen saus óp de kip komt. Zet de pan weer op het vuur, breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat het 10 tot 15 minuten onafgedekt sudderen.