Eiertaart (Torta di fritatte)

In deze eiertaart gebruiken we een Italiaanse kaas genaamd fontina. Fontina is een beetje zachte, strogele kaas met een licht zoete, nootachtige smaak. Van oorsprong komt fontina uit noord-west Italië, uit Aosta, en heeft een uitgesproken geur. Je kunt hem tevens met wat druiven of stukjes bleekselderij presenteren bij een aperitief.

Ingrediënten voor 6 personen:
- 6 eieren
- 100 gram fontina in plakjes
- 200 gram rode paprika’s
- 200 gram aubergines
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- ¼ bosje peterselie fijngehakt
- olijfolie
- zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
We snijden de aubergines in plakken en grillen deze goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 graden. Daarna gaan we de paprika’s roosteren totdat de buitenkant zwart ziet, haal ze uit de oven en doe ze in een plastic zak die we luchtdicht afsluiten. Na een minuut of 20 kunnen we het velletje van de paprika’s halen en deze in reepjes snijden.

De oven verwarmen we voor op 240 graden. Pak 2 kommetjes en doe in elke kom 2 eieren, verdeel de peterselie over beide kommetjes met wat peper en zout. Pak een andere kom en doe daar de laatste twee eieren in met de Parmezaanse kaas en wat peper en zout.

Neem een koekenpan en verhit een beetje olijfolie op een matig vuur. Pak een kom en bak het eimengsel totdat de onderkant gestold is maar de bovenkant nog zacht is. Laat de ‘frittate’ uit de pan glijden en bak vervolgens de beide andere eimengsels op dezelfde wijze.

Neem nu een ronde taartvorm en leg bakpapier op de bodem. Eerst leggen we een ei/peterselie fritatte op de bodem, daarna verdelen we de aubergine plakjes erop en bekleden deze met de helft van de fontina.

Daarboven op gaat de ei/Parmezaanse kaas fritatte die we bekleden met de paprika reepjes en de rest van de fontina. Het geheel gaan we bedekken met de ei/peterselie frittate, da zachte kant naar beneden gekeerd. Bak dit gerecht nu in 10 tot 15 minuten af in de oven.