Crêpes al radicchio e gorgonzola

Deze pannenkoeken zijn een heerlijke en hartig hoofdgerecht uit Sardegna. Er is genoeg ruimte om te experimenteren met andere vullingen maar dit is een goed basis recept om mee te beginnen.

Ingrediënten voor 8 personen:
- 125 gram bloem
- 2 eieren
- ¼ liter melk

Ingrediënten voor de vulling:
- 1 pond radicchio
- 50 gram room
- 25 gram boter
- 100 gram gorgonzola
- geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor de dressing:
- 50 gram boter
- 50 gram Parmezaanse kaas

Bereiding:
Doe de bloem in een beslagkom en voeg wat zout toe, voortdurend roerende met een garde schenk je langzaam de melk erbij, pas op voor klontjes in het beslag. Dan sla je de eieren los boven het beslag en roer je deze door het beslag tot een mooie gladde massa. Dek de schaal af en zet hem een paar uur weg.

Maak de radicchio schoon en snij hem in stukken, pak een koekenpan en fruit de radicchio in de boter. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en laat het een 10 minuten door pruttelen met het deksel op de pan. Laat het daarna afkoelen.

Meng de gorgonzola met de room door hem te pletten met een vork. Voeg dan de afgekoelde radicchio en een handje Parmezaanse kaas toe en meng het door elkaar.

Bak nu de crêpes zo dun mogelijk aan beide kanten in wat boter, beleg iedere crêpe met wat radicchio vulling en vouw ze daarna in vieren. Plaats ze op een schaal en bestrooi ze met de gesmolten boter en de Parmezaanse kaas. Zet de schaal nog een 10 minuten in de oven op 240 graden alvorens hem te serveren.

Tips:
Serveren met een frisse groene sla.