images (2)
In de zomer heersen er in Italië vaak tropische temperaturen. Op dit soort dagen is er niets verfrissender dan deze heerlijke citroensorbet. Tijdens het opeten/-drinken voel je je weer helemaal bijkomen! Citroensorbet is niet moeilijk te maken en je hebt er geen ijsmachine voor nodig.

Ingrediënten:
250 ml water
250 gram suiker
250 ml gezeefd citroensap
1 eiwit

Doe het water en de suiker in een steelpannetje en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat de suiker helemaal oplossen.
Neem de pan van het vuur en laat de siroop een beetje afkoelen. Als het niet meer gloeiend heet is roer je er het citroensap door.
Als het helemaal is afgekoeld, schenk je het citroenwater in ijsblokjesvormen. Vries ze in. De blokjes worden wel stijf maar niet zo hard als gewone ijsblokjes.

Ongeveer een kwartier voor het opdienen doe je de ijsblokjes in een keukenmachine. Doe het eiwit erbij. Zet de mixer, die wel een sterke motor moet hebben, op de hoogste stand en maal tot een smeuïge sorbet ontstaat. Zet het nog 10 minuutjes terug in de vriezer. Serveer de sorbet in mooie glazen met een lepeltje en doe er voor de garnering een pepermuntblaadje op.