Chocolade biscuit dessert

Dit dessert kan evengoed bij de koffie genuttigd worden. Het is een soort rolcake, maar dan net even anders. Het heeft de vorm van een rol, waar plakken vanaf gesneden worden. Heel bijzonder van smaak, door de verwerking van mascarpone, en een tikje alcoholische drank. Dit recept is uit de Italiaanse keuken, en is echt aan te bevelen.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

chocolate biscuit cakeIngrediënten:
- 100 gram bloem
- 20 gram maizena
- 150 gram mascarpone
- 145 gram suiker
- 150 gram chocolade(puur en ongezoet)
- 5 eieren
- 4 eetlepels poedersuiker
- ½ zakje espresso koffie
- 1 ½ deciliter slagroom
- 2 ½ eetlepel whisky cream of koffielikeur
- zout

Bereiding:
Neem twee aparte kommen om het beslag te maken. De eieren worden gesplitst. In een kom de eierdooiers doen, en in de andere de eiwitten. In de kom van de dooiers de koffie en 50 gram suiker kloppen tot een schuimige massa.

Roer er de chocolade, die even in de magnetron gesmolten is, er door. Zet de kom apart. Nu verder werken met de kom met de eiwitten. Voeg 75 gram suiker toe, en klop deze zo stijf mogelijk.

Vermeng de bloem met de maizena en een snufjes zout, spatel dit door het eidooier mengsel. Als laatste de eiwitten er ook door heen spatelen

Bekleedt een bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag over de plaat. Laat het ongeveer 12 minuten bakken in een oven van 200 graden C.

Op een theedoek de poedersuiker strooien en hierop de gebakken biscuitplak leggen met het papier naar boven. Haal het papier er voorzichtig af.

Een foefje is, om het papier iets vochtig te maken met water en het zo makkelijker er af te trekken. Laat het biscuit afkoelen op de theedoek.

Ondertussen de vulling bereiden. Vermeng de mascarpone met de overgebleven 20 gram suiker, en roer er tevens de drank door. Klop de slagroom stijf. Vermeng de slagroom met de mascarpone, en verdeel het over de biscuitplak. Met behulp van de theedoek de plak oprollen, en snijdt de uiteinden schuin af. De naad onder leggen.

Tips:
Plaats de hele rol op een ovale schaal, en zet de schaal op tafel. Dessertbordjes er naast, en voor elke gast een plak afsnijden.