Carbonara Fusilli pasta met kaas, spekjes en ham

Carbonara Fusilli pasta met kaas, spekjes, en ham een heerlijk recept met heerlijke ingrediënten. De basis is simpel en kan indien gewenst uitgebreid worden naar eigen smaak met nog meer groenten. De meeste mensen hebben wel een keer genoten van spaghetti Carbonara, maar deze variatie is een beproefd recept en toch weer net iets anders. Erg lekker en ook vrij gemakkelijk om te maken.

carbonaraIngrediënten:
- 1 pot pastasaus Carbonara (500 milliliter)
- 150 gram geraspte jong belegen kaas
- 125 gram mager gerookte spekblokjes
- 200 gram ham blokjes
- 10 sprietjes bieslook
- 250 gram cherrytomaten
- Zout
- 750 gram grove Fusilli pasta

Bereiding:
Begin door de oven voor te verwarmen op 200 graden. Bak in een koekenpan de spekjes eerst knapperig.

Kook de Fusilli pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Terwijl de pasta kookt knip de bieslook fijn en halveer je de cherry tomaatjes. Zodra de pasta gaar is giet je deze af maar laat de pasta nog in de pan.

Voeg de pastasaus, de helft van de kaas, de spekjes, de cherry tomaatjes, en de ham blokjes toe aan de pan en verwarm dit geheel even. Pak een ovenschaal en schep de pasta hierin. De resterende geraspte jong belegen kaas gaat over de ovenschaal heen als de pasta er eenmaal inzit.

Zet de ovenschaal in de oven en laat ongeveer 15 tot 20 minuten staan. De kaas moet een goudbruin korstje hebben en volledig gesmolten zijn. Wanneer je het uit de oven haalt kun je de schotel garneren met bieslook