Biscotti


Dit is een simpel recept voor biscotti. Iemand op mijn werk heeft dit recept aan mij gegeven. Het is een snel en simpel gerecht om te maken en 1 van mijn persoonlijke favoriete Italiaanse koekjes recepten.

biscotti nagerecht

Ingrediënten (30 tot 40 koekjes) :
half kopje plantaardige olie
1 kopje witte suiker
3 en een kwart kopje bloem
3 eieren
1 eetlepel bakpoeder
3 druppels anijs olie

Bereiden :
laat de oven voorverwarmen op 190 graden. En leg een rol bakpapier klaar.

In een middelgrote kom, klop je de olie, eieren, suiker en anijs olie door elkaar tot deze goed gemixt zijn. Mix de bloem en het bakpoeder en roer deze vervolgens door de eiermix zodat je een zware deeg krijgt. Verdeel het deeg in tweeën. Rol elk stuk deeg zo dat ze even lang zijn als je bakplaat met bakpapier. Plaats de rol op het bakpapier en druk deze plat tot deze ongeveer 1cm dik is.

Bak deze voor 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze een goudbruine kleur hebben. Haal het deeg van het bakpapier af en plaats deze op een rooster om af te laten koelen. Wanneer het deeg genoeg afgekoeld is om vast te pakken, snij je elk van deze in schijfjes van 1cm dikte door de breedte. Plaats de schijfjes met de open kant naar boven terug op het bakpapier en bak deze aan elke kant nog eens 6 tot 10 minuten. De schijfjes moeten nu licht geroosterd zijn.